публикува  призив към варненци, бивши учители и възпитаници на училището,

...
публикува  призив към варненци, бивши учители и възпитаници на училището,
Коментари Харесай

Варненци отново на протест в подкрепа на любимо училище

публикува  апел към варненци, някогашни учители и ученици на учебното заведение, още веднъж да заявят позицията си да се запази 100-годишната постройка на 1 април от 17.30 пред Община Варна.

Целта е да бъде съхранено учебното заведение, да се върне районирането, включващо децата от квартала. В апела се напомня, че в града ни има задоволително образователни здания, чийто потенциал не се употребява заради липса на възпитаници, и там може да бъдат преместени гимназии, които не разполагат със лични здания.

" Вместо да запази прелестната постройка, обичаи и достиженията на ОУ " Св. Иван Рилски " и да усъвършенства просветителните потребности, при съществуването на толкоз необработен сграден фонд от образователни здания, общината е решила да събори  настоящо учебно заведение и да направи безпричинно високи и непотребни разноски за построяването на нова постройка ", написа в обръщението на комитета.

Писмото в особено основаната фейсбук група напомня, че по този начин ще се наруши приемствеността на 5 генерации, получили познания в това учебно заведение. И още - на 25 ноември следва честването на  100 годишнинаната на ОУ " Св. Иван Рилски " под звуците на " Върви народе възродени ".




Последният се организира на 11 март, този път варненци ще заявявт настояването си да се резервира постройката на учебното заведение на 1 април от 17.30 пред Общината.

По тематиката вижте
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР